האם חדלות פירעון פוגע בדירוג אשראי (BDI)?
אחד החששות הכבדים לגבי מחיקת חובות בהליך החדש הוא האם חדלות פירעון פוגע בדירוג אשראי. על מה משפיע דירוג האשראי והאם באמת צריך לחשוש?
עיקולים, הגבלות וחובות כבדים? זה לא סוף העולם! עורך דין חדלות פירעון מסוגל לבטל את העיקולים בהוצאה לפועל, למחוק את החובות ולהוציא לדרך חדשה!
החוק החדש שינה את הפרספקטיבה ביחס לבעלי חובות: החוק למעשה מכיר בכך שכיום בעולם רווי האשראי בו אנו פועלים, בנוסף ליוקר המחייה בישראל, אנשים יכולים להגיע יחסית בקלות למצב של חובות קשים – חובות בסכומי עתק שאין אפשרות לשלם ולסגור אותם ללא הליך מסודר עם מחיקת חלק משמעותי.
בעלי חובות הם לרוב אנשים נורמטיביים ולא אנשים שעברו עבירה מוסרית כזאת או אחרת, לכן צריך לאפשר להם לצאת מהמצב אליו נקלעו בעל כורחם, בכבוד ובאופן שיאפשר להם חיים חדשים.
בניגוד לפקודת פשיטת הרגל, בה התחושה הייתה שמענישים בעלי חובות על כך שנקלעו למצבם, החוק שם דגש רב על השיקום שלהם כמטרה המרכזית, ומעניק להם הזדמנות שנייה להתנהל כלכלית נכון.
"חוק זה נועד להסדיר את פירעון חובותיו של חייב שהוא יחיד או תאגיד, הנמצא או העלול להימצא במצב של חדלות פירעון, במטרה –
(1) להביא ככל האפשר לשיקומו הכלכלי של החייב;(2) להשיא את שיעור החוב שייפרע לנושים;(3) לקדם את שילובו מחדש של חייב שהוא יחיד במרקם החיים הכלכליים."מתוך חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח-2018 לקריאת החוק >>
אנשים שזקוקים לליווי של עורך דין חדלות פירעון, נמצאים לרוב במצב בו הבנק וחברת האשראי סוגרים את הברז והחיים נכנסים לסוג של קיפאון כלכלי. מצב זה אינו נעים או פשוט בלשון המעטה.
מעבר לקושי הכלכלי האובייקטיבי בכל גזרות החיים, יש הרבה פעמים תחושה של כישלון, ייאוש ומבוי סתום. ההרגשה הזו כמובן מובנת, אך דווקא ברגע זה חשוב להיות חזקים, להתגבר על התחושות הקשות ולפעול לחיים טובים יותר.
הבשורה הטובה היא שבחודש ספטמבר 2019, עוד לפני הפגיעה של משבר הקורונה (שהכניס אלפי ישראלים חדשים לקשיים כלכליים וחובות כבדים), נכנס לתוקף חוק חדש, שעבור חייבים רבים הופך את הגלולה להרבה פחות מרה.
החוק החדש, חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, מאפשר לחייבים שעתידם מעורפל הזדמנות אמיתית לחיים חדשים ונקיים מחובות. בהליך חדלות פירעון אפשר נמחק חלק משמעותי מהחובות, לעיתים קרובות גם 70%, 80% ו 90% מכלל החובות!
את השארית משלמים בהחזרים חודשיים נוחים ואפשריים לביצוע ולרוב ההליך כולו לוקח כ-4 שנים בלבד על שתוכלו לעוף באוויר לאחר שהחובות הכבדים נשארו מאחור.
חוק חדלות פירעון, גם משקף גישה חדשה לחייבים. אנשים עם חובות כבר לא נתפסים כעבריינים שהאינטרס הציבורי העליון הוא שיחזיר את כספי הנושים, ואם אינם מסוגלים תהיה על מצחם אות קין של פושטי רגל.
במקום זאת החקיקה החדשה יוצאת מנקודת הנחה שלאדם תמיד מגיעה הזדמנות נוספת וחברה שרוצה לעודד יזמות בקרב אזרחיה צריכה לספק להם גם רשת ביטחון כלכלית ואפשרות להתחיל מחדש.
חוק חדלות פירעון החדש נותן מענה לחייבים בעלי חוב של ₪166,627.31 ומעלה, כאשר קיים הליך מזורז בהוצאה לפועל עבור בעלי חוב קטנים יותר בטווח של ₪55,542.43 – ₪166,627.31 (הסכומים מתעדכנים בכל שנה ע"י המחוקק).
בהנחה שהחובות נוצרו בתום לב ולא כתרמית פלילית (והרוב המכריע של החובות נולדים בתום לב), אפשר לציין 3 הבדלים מרכזיים בין המציאות בימינו עם חדלות פירעון לזו שהייתה בתוקף לפני ספטמבר 2019:
1. מהירות ההליך – תקופת ההמתנה לדיון שבעקבותיו נקבע גובה הפטר החובות עמדה על כשנתיים, היום תקופת המקסימום לסיום ההליך עומדת על 12 חודשים בלבד. זה אולי נשמע לכם כמו שינוי טכני, בפועל מדובר בקיצור משמעותי של תקופת חוסר הוודאות בהליך, שכן אחרי הדיון ישנה תחושת הקלה עצומה וכן בהירות לגבי השלב האחרון לסגירת החובות.
2. הגדרת זמן ההליך – בגלגול הקודם היו נכנסים למנהרה חשוכה מבלי לדעת כמה זמן עד שנגיע לקצה, או בכלל להתחיל לראות את האור. החוק החדש מגדיר את תקופת ההליך לכ-4 שנים בסיומם יקבל בעל החוב הפטר, כאשר במידת הצורך ניתן להאריך את ההליך בעוד כשנה.
3. דגש על השיקום הכלכלי – למדינה חשוב שמעבר לסגירת החובות, אלו שפונים לחדלות פירעון יצליחו להשתקם כלכלית ולא לחזור לחובות שוב. בגלל זה מאפשרים במהלך ההליך לנהל חשבון בנק ולהחזיק כרטיס אשראי וכמו כן יש אפשרות לעבור קורס על התנהלות פיננסית נכונה.
לכל זה צריך להוסיף את 'רוח המחוקק' – אם בעבר המטרה המרכזית הייתה לשמור על האינטרס של הנושה, היום גישת בתי המשפט הרבה יותר מאוזנת וקשובה גם לשיקום הכלכלי של החייב.
רבים ממגישי הבקשה לחדלות פירעון מגיעים לאחר שכבר היו מוגבלים, בלי יכולת להשתמש בחשבון בנק וכרטיסי אשראי. מיותר לתאר את מידת התסכול והכאב שזה גורם. בכל הנוגע לפעולות גבייה של הוצאה לפועל כמו עיקולים על חשבון בנק וכדומה, נדרשים להתחיל לכל הפחות לטפל בחובות כדי להסיר או להקל על המגבלות.
הנושא של ניהול חשבון בנק בחדלות פירעון הוא קריטי. כפי שהוזכר מקודם, המדינה מעודדת את שיקומכם הכלכלי והתנהלות פיננסית תקינה עם חשבון בנק ואשראי היא חלק חשוב מתהליך השיקום. לכן מיד עם תחילת ההליך, עורך דין חדלות פירעון יפנה עבורכם להוצאה לפועל וידאג להקפאת חלק מההגבלות והעיקולים המוטלים עליכם.
על מנת לעצור את הנפילה ולהתמקד בצמיחה מחדש, קיימות הגבלות מסוימות שמגבילות אמנם את הפעולות האפשריות עם החשבונות, אך משמשות כגלגלי עזר בתקופת ההליך כדי שעם סיומו ולכל החיים תוכלו לחיות בכבוד, בלי חובות ועיקולים.
ובכן לגביו, המדינה מותחת "שרירים" ושומרת על הנושים עם צו המונע חייבים לארוז מזוודות ולברוח לאמריקה או לכל מקום אחר בעולם, כמו שעשו כבר רבים במהלך השנים. בקשות לביטול הצו מתקבלות רק במקרים נדירים וכאשר יש סיבה מוצדקת לצאת לחו"ל במהלך חדלות פירעון.
נכון, עיכוב היציאה מהארץ הוא כואב ומתסכל, אך 4 שנים בלבד הן חלק קטן יחסית להקריב בלי היכולת לצאת לחו"ל עבור מחיקת החובות בשלמות וקבלת חיים שלמים וחופשיים מכל הבלגן הנורא הזה.
צו עיכוב היציאה מהארץ יוסר עם סיום ההליך.
אחד הדברים הראשונים שחשוב לאנשים לדעת זה כמה יצטרכו לשלם בהליך עבור ההחזרים לנושים לפי ההפטר ועבור שכר הטרחה לעורך דין המייצג. בלתי אפשרי להעריך את גובה התשלומים במאמר באינטרנט, מאחר ויש כל כך הרבה גורמים משתנים לפיהם נקבע הפטר החובות המיוחל כמו:
• גובה החובות
• ההכנסות וההוצאות של החייב
• האם יש נכסים וקופות (פיצויים וקרן השתלמות)
• המצב הבריאותי והמצב הכללי בבית
• ועוד הרבה אבנים שאפשר להפוך כדי לסגור את החובות במינימום האפשרי.
רק לאחר שיחה מעמיקה יותר והבנה של התמונה המלאה, עורך דין חדלות פירעון מומחה ידע להעריך את החלק שהולך להימחק בהליך וכמובן להכין הצעת מחיר מסודרת של שכר הטרחה.
חוק חדלות פירעון החדש והמשופר הביא הליך משופר ומהווה את הפתרון האמיתי היחיד עבור המוני ישראלים. בעזרת ההליך, חובות של מאות אלפים ומיליוני שקלים מצליחים להימחק ביעילות מרבית, ולרוב תוך כ-4 שנים בלבד!
בחירת עורך דין חדלות פירעון מומחה עבורכם היא קריטית, ותעשה ההבדל משמעותי שיכול להגיע לעיתים קרובות לעשרות אחוזים נוספים מסכום החובות הכולל שימחקו לכם בהליך!
דבר נוסף שכדאי לשים לב אליו בתחילת הדרך זה החיבור עם עורכי הדין, הצוות והאווירה במשרד. תבחרו רק בעורכי דין איתם אתם מרגישים בנוח, ועם שקיפות מלאה על כל הנעשה בתיק.
משרד עו"ד שלנו ישמח ללוות אתכם ולעזור עם מחיקת החובות במינימום האפשרי בתיק, תוך יחס חם וטיפול מקצועי ומהיר ככל הניתן.
לפני שנצא לדרך… בואו תכירו אותנו!
האם חדלות פירעון פוגע בדירוג אשראי (BDI)?
אחד החששות הכבדים לגבי מחיקת חובות בהליך החדש הוא האם חדלות פירעון פוגע בדירוג אשראי. על מה משפיע דירוג האשראי והאם באמת צריך לחשוש?
הגשת בקשה לחדלות פירעון – כך תעשו זאת נכון
חדלות פירעון הינו הליך משפטי חדש למחיקת חובות. מהם תנאי הכניסה להליך וכל שאר מה שחשוב לדעת לפני שמגישים בקשה לחדלות פירעון.
ההשלכות של חדלות פירעון על חיינו
בשנת 2019 נכנס לתוקפו חוק חדש שהוכתר בכותרת "חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי". חוק זה הוא ההליך המרכזי המאפשר הסדרת חובות בישראל ומטרתו היא לאזן בין שני אינטרסים אשר מנוגדים במהותם – אינטרס הנושים ואינטרס החייב. קיימות חששות גדולות לגבי ההשלכות של חדלות פירעון על חיינו, דבר אשר מונע רבים מפנייה להליך היחידי שיוציא אותם מהבוץ.
משרדנו נמצא כאן לרשותכם עם עזרה וליווי במחיקת חובות כבדים
ומזמינים אתכם לקבוע שיחת ייעוץ ללא עלות או התחייבות עתידית!
משרד עורכי דין אודי קליפי נמצא כאן לרשותכם עם עזרה וליווי במחיקת חובות כבדים וביטול עיקולים בהוצאה לפועל במידת הצורך!
סניף תל אביב
סניף ירושלים
סניף באר שבע
סניף תל אביב
סניף ירושלים
סניף באר שבע
סניף קרית שמונה
סניף קרית שמונה
סניף עפולה
סניף קריית ים
אודי קליפי - משרד עורכי דין
ניווט מהיר
כתוב ויתור: התוכן המופיע באתר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. התוכן המופיע באתר הוא לצורך למידה וכל שימוש בו הוא באחריות הקורא בלבד.
ברוב הנושאים המוצגים באתר, מומלץ להתייעץ עם עורך דין לפני שפועלים.
שלחו לנו הודעה